Hej allesammen! I dag skal vi tale en smule om bolig og energimærkning, nærmere bestemt TE Danmarks blowerdoor test, som de har mange års erfaring med at udføre. De gør det for mange forskellige projekter såsom erhverv, familieboliger, og lejlighedskomplekser – nye som gamle. Læs med i dag og lær meget mere. 

Lad os tale om hvordan man udfører en blowerdoor test

Først og fremmest tænker jeg, at vi lige kan tale om hvordan en blowerdoor test bliver udført – læs mere her. Der er sikkert mange af jer, som ikke helt ved, hvad det er. Det gjorde jeg heller ikke, før jeg begyndte at arbejde i byggebranchen, hvor dette er et vigtigt step før en bygning kan blive energimærket. En blowerdoor test bliver udført således: TE Danmark sætter en dør op i en bolig og laver et modtryk i det rum, som de skal teste. Dette kan vise dem, om der er nogle utætheder i vægge, vinduer, døre eller andet, som kan gøre, at boligen ikke er tæt. En utæthed kan skabe svamp, hvis væggene i boligen bliver fugtige. Dette er super sundhedsskadeligt, så det vil man selvfølgelig gerne undgå. Derudover er det ikke smart at have en utæt bolig, fordi den derfor ikke kan holde luften inde i boligen og man vil kunne mærke kold luft udefra om vinteren eller varme om sommeren.

Energivenlig bolig

Ved at sikre sig, at ens bolig er blevet testet enten med en blowerdoor test, tæthedsprøvning, trykprøvning eller anden lignende service, er man sikker på, at ens bolig lever op til energimærkningskravene fra Danmark. Det er bedre for din økonomi, fordi du vil spare på energien ved at sikre, at din bolig er tæt. Det er også bedre for miljøet, at din bolig er energimærket. Hvis du har nogle spørgsmål omkring netop din type bolig, eller jeres byggeprojekt, så kan TE Danmark kontaktes via deres hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe i denne blogpost. Derinde kan du finde email, telefonnummer, samt mere info omkring deres service. Så lad os lige afsluttende tale om deres erfaring i branchen. TE Danmark er startet af Morten Kiil Poulsen & Brian Buhl, som tilsammen har rigtig mange års erfaring i branchen. De forstår derfor også, hvor travl byggeprojekter kan være. Netop derfor har de mulighed for at komme ud til jeres projekter efter I har afsluttet jeres dag, så jeres tidsplan ikke bliver trukket ud. Dette gør de mod et mindre tillæg.

Læs mere her.

Kategorier: Bolig