Ved du hvad liggende sygetransport er? Måske har du kørt med en før eller måske har du kørt med ambulance. De to ting ligger tæt op ad hinanden. Dog er der forskelle som er gode at vide, hvis du kommer i en situation, hvor du skal fragtes sikkert til hospitalet.

Forskellen på ambulance og liggende sygetransport

Både ambulancen og den liggende sygetransport, er transportmidler som anvendes når en patient skal køres til hospitalet. Det er også DK Ambulancetjeneste som står for begge former for transport. Den primære forskel på de to transport muligheder, er at ambulancen typisk benyttes til mere akutte tilfælde, hvor den liggende sygetransport primært fungerer som en sikker transport til hospitalet.

Der er altså kompetente reddere med ombord – der er blot ikke alt det udstyr og medicin, som i en ambulance. Det skyldes at der i ambulancen skal kunne behandles undervejs. Det er netop derfor at den liggende sygetransport benyttes ved tilfælde som ikke er akutte, men når en patient, har brug for at blive transporteret sikkert og trygt til et sygehus.

Hvis uheldet er ude på din ferie

Hvis du er udenlands og der pludselig opstår sygdom eller eller du kommer til skade, så kan DK Ambulancetjenestes sygetransport fragte dig fra et hospital i udlandet og hjem til Danmark. Her kan du ligge og slappe af under hele turen. Og skulle nogen form for komplikationer opstå, så har redderne i bilen, altid en kasse med nødvendigt udstyr til ilt etc.

Typisk benyttes sygetransporten udenlands hvis patienten f.eks. har brækket benet på en skiferie eller hvis han eller hun undervejs er blevet syg, og måske fået afbrudt sin ferie. DK Ambulancetjeneste fragter patienter hjem fra hele Europa, og de kan også sørge for transport fra lufthavnen og hjem.

Føl dig tryg hos DK Ambulancetjeneste

Meningen med en liggende sygetransport er at du som patient eller tilskadekommende, skal føle dig tryg i hænderne på DK Ambulancetjenestes reddere. Det er netop ikke ved akutte tilfælde at sygetransporten rykker ud. Derfor kan du også få en liggende sygetransport til at køre dig til steder som f.ek.s kiropraktor, fysioterapeut, speciallæge, privatklinik og selvfølgelig sygehuset.

Ønsker du liggende sygetransport, så kan du nemt udfylde en formular inde på DK Ambulancetjenestes hjemmeside. Her besvarer du blot nogle få spørgsmål, bl.a. om du kommer fra plejehjem, privat, forening eller lignende. På den måde kan du hurtigt og nemt indsende din forespørgsel om liggende sygetransport.