Der er mange forskellige årsager til, at folk vælger at få en næseoperation. Det kan godt være fordi personen er utilfreds med deres næses udseende, men i mange situationer kan det også være på grund af saddelnæse, alainsufficiens, skæv næse, hump og andre ting, som gør, at personens vejrtrækning er dårlig.

Næseoperation i plastik

I dag på bloggen vil jeg fortælle lidt om næseoperationer, og hvad grunde der kan være til, at folk får dem fortaget. Nogle kan ikke lide, hvordan deres næse ser ud. Og dette har ofte været en kendt grund til, at personer fik en næseoperation. Der er nok også tit lavet lidt sjov med det i TV og blandt venner. Men fakta er, at mange personer også får denne operation, fordi de døjer med noget mere medicinsk. Det kan være på grund af saddelnæse, alainsufficiens, skæv næse, hump og andre ting, som gør, at personens vejrtrækning er dårlig. Alle disse eksempler er forskellige, men har den ting til fælles, at patienten kan have svært ved at trække vejret og dermed være ked af deres næse. For at få en næseoperation skal patienten være over 18 år.

Ydre næseplastik operationer

Ydre næseoperationer ændrer tit på udseendet hos en patient, så det er vigtigt, at man er opmærksom på dette. Det er også med til, at man altså skal være over 18 år, for at få foretaget denne operation. Når en patient får en operation af ydre næse, så er det ofte nødvendigt for lægen at rette næsens skillevæg, reducere næsemuslinger eller korrigere formen af næseknoglen. Næseoperationen er tilpasset dig og kan derfor variere fra patient til patient. Før du overhovedet indgår i operationen har du en snak med din læge omkring dine gener og ønsker. Herefter fortæller han/hun om, hvad der kan lade sig gøre med netop dit udseende, ansigtsform og knoglestruktur. Rhinoklinikken fortæller på deres hjemmeside, at “Ind imellem kan der være urealistiske forventninger til hvad der teknisk kan lade sig gøre. Vi gør derfor meget ud af at forventningsafstemme.” Og derfor er dit møde med lægen så vigtigt.

Efter operationen

Efter operationen bliver du observeret i nogle timer, hvorefter klinikken formentlig udskriver dig, så du kan tage hjem i vante omgivelser. Du kan næsten altid forvente hævelse og måske et blåt øje, og derfor lægges der ofte et stramt plaster over næsen, for at holde på dette. Du skal gå til kontrol hos klinikken i ugerne efter.

Læs mere om sundhed her.